Tipografie Digitala

 Tiparul digital iti creeaza un avantaj net atunci cand vrei sa ai un produs final rapid, la un pret bun, si, cel mai important, in ce cantitate doresti. Tiparul digital este ideal în cazul tirajelor mici si mijlocii. Se realizeaza direct din computer, ultimele ajustari putandu-se face, fara costuri suplimentare, chiar inainte de a da bunul de tipar.Calitatea este impecabila, deoarece imprimantele cu care lucram sunt de cea mai buna calitate. Se elimina astfel costurile mari cu filmele si placile tipografice, costurile de manopera a prepress-ului, care ajung uneori sa dubleze pretul unui produs. Insa, cel mai important avantaj este ca scapi de stresul “cantitatii”, deoarece poti tipari chiar si într-un exemplar.

Formatele acceptate sunt:

  • Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Macromedia Freehand
  • JPEG, PNG, BMP, TIFF

Recomandat pentru tiraje pana in 200 formate A3 / model.
O caracteristica a tehnologiei digitale o reprezinta calitatea deosebita a
tiparului datorata indeosebi procedurii de imprimare folosite.

-brosuri, cataloage :
-carti si manuale de specialitate ;
-pliante ;
-mape ;
-bloc-notes-uri ;
-volante, fluturasi ;
-invitatii, plicuri, felicitari ;
-ecusoane si legitimatii
-stickere de diverse forme si dimensiuni
 

Printul digital este recomandat pentru tiraje mici cuprinse intre 0 – 200 formate A3 / model ( format A3 – 420 cm x 297 cm).
Caracteristica de baza a tehnologiei digitale o reprezinta calitatea deosebita a tiparului, astfel imagini si fotografii la o rezolutie mai slaba (min 150 dpi) pot fi reproduse pe coala de hartie cat mai apropiat de ceea ce vedem pe monitor.